01 квітня 2025, 09:51
За результатами засідання Національного агентства кваліфікацій у січні 2025 року прийнято рішення про те, що Регіональний центр професійно-технічної освіти №1 м. Кременчука є кваліфікаційним центром та має право здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної або інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження професійної кваліфікації за професійними стандартами «Кухар», кваліфікація: 4 розряд, 5 розряд, «Кондитер», кваліфікація: ·Молодший кондитер (кондитер 3 розряду) – трудові функції А, Б; Кондитер (кондитер 4 розряду) – трудові функції А, Б, В; Старший кондитер (кондитер 5 розряду) – трудові функції А, Б, В, Г, Д.
За таких умов в області в перше непотрібно проходити довготривале навчання для здобуття професійної кваліфікації.
На базі кваліфікаційного центру оцінювання знань (навички, досвід з підприємства чи самоосвіта) проходить за 2 дні. Теоретична та практична частини проводять Агенти змін Кулінарного хабу на сучасному високотехнологічному обладнанні, які не лише оцінюють знання, а й демонструють інноваційні підходи.
За результатами оцінювання видається сертифікат державного зразка.
А ось і перший успішний досвід: 28.03.2025 Новік Олена, кухар Полтавського ліцею Полтавської обласної ради, підтвердила кваліфікаційний розряд: кухар 5 розряду! Вона відмінно склала теорію та виконала практичне завдання.
Така новація стала потужним поштовхом задля підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти та пришвидшення впровадження реформи шкільного харчування на теренах області.
На Кухні
Сертифікати
Центр (1)
Підпишіться, щоб отримувати листи.